2

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în parteneriat cu ARCA – Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi (ARCA-FRRM), organizează o Masă Rotundă, cu ocazia încheierii celei de-a treia Etape de Implementare a proiectului: „Asistenţă şi facilităţi pentru solicitanţii de azil din România. Îmbunătăţirea nivelului de trai al SA şi modelul responsabilizării acestora.

Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în data de 22 iunie 2015, între orele 09:30-12:00, la sediul AIDRom, str. Ilarie Chendi nr.14,Sector 2 Bucuresti

                 Proiectul „Asistenţă şi facilităţi pentru solicitanţii de azil din România. Îmbunătăţirea nivelului de trai al SA şi modelul responsabilizării acestora”  este implementat de Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom în parteneriat cu ARCA – Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi şi finanţat de Uniunea Europeană  prin  Programul General  “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”- Fondul European pentru Refugiaţi, Programul anual 2013, contract nr.ref: ERF/11.01-01.02/2013, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, în calitate de Autoritate Responsabilă şi Inspectoratul General pentru Imigrări în calitate de Autoritate Contractantă.

Întâlnirea marchează împărtăşirea experienţei acumulate de-a lungul desfăşurării activităţilor, precum şi diseminarea  rezultatelor proiectului, a provocărilor cărora a trebuit să le facem faţă, şi în acelaşi timp oportunitatea de a avea un schimb de experienţă cu ONG-urile specializate în domeniu, reprezentanţi ai Instituţiilor Statului, şi cu membrii comunităţilor de străini aflaţi în Bucureşti.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 11 Iulie 2014 – 30 Iunie 2015 şi a urmărit îmbunătăţirea situaţiei solicitanţilor de azil din România, prin abordarea unei strategii noi în relaţionarea acestora cu comunitatea-gazdă, precum şi prin promovarea unui sistem de asistenţă complementară şi servicii specializate în vederea creşterii nivelului de trai al solicitanţilor de azil în România.          

Derularea tuturor activităţilor în cadrul proiectului s-a desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Descarca aici Comunicatul de presa.

Pliant romana modificari 2 BT

2014 © Copyright - Health Center Theme by Vamtam

For emergency cases        1-800-700-6200